Kreću Nikola i Peđa

Izašao je žreb za juniorski trunir na Australian openu. Na žalost, Srbija će imati samo dva predstavnika i to u muškoj konkurenciji, Peđu Krstina i Nikolu Milojevića. Natalija Kostić je verovatno definitivno odustala od juniorske konkurencije a takođe i Gavrilovska, dok ostale nemaju rang za ovakav turnir.

Peđa Krstin će imati težak posao već u prvom kolu gde će se sastati sa domaćim teniserom Džejmsom Froulijem, 46. juniorom na svetu. S obzirom na neppoznatu formu Krstina, jer je ove godine igrao samo jedan meč i taj izgubio, teško je reći kakve su mu šanse za prolazak u drugo kolo, gde već čeka jak protivnik, 10. nosilac Adam Pavlasek.

Nikola Milojević kao 9. nosilac ima na papiru lakši posao. I on je velika nepoznanica što se tiče forme, jer se nije sjajno proveo na turnirima u Meksiku i Kostariki, pa će tek prvi meč sa domaćim teniserom i Nikolinim vršnjakom, Džejom Andrijićem, pokazati gde se Miloje trenutno nalazi. Ako bi Milojević zaigrao kako ume onda bi bar četvrtfinale bio realni plasman, gde bi ga čekao Brazilac Tiago Monteiro.

Još nije objavljen žreb za dublove i još se ne zna sa kim će u paru igrati Nikola i Peđa. Juniori već sutra startuju sa mečevima, pa će Milojević izaći kao treći na teren br. 6, a Krstin ranije, kao drugi na teren broj 19.