Krajinović u trećem kolu, Dolonc poražena

Filip Krajinović ne prestaje da iznenađuje i pravi odlične rezultate u kvalifikacijama za Roland Garos. U drugom kolu je pobedio Bobija Rejnoldsa, 134. igrača na setu posle tri seta, 6-2 3-6 6-4. Sa druge strane Vesna Dolonc je imala lepu priliku da dobije prvi set, ali ipak nije, pa je posle velike borbe poražena u tri, 6-7(1) 6-3 3-6.

Filip je neočekivano lako dobio prvi set, a do prvih problema je došao u drugom. Brzo je Rejnolds napravio brejk, koji je Filip jurio ceo set, ali nije uspeo da ga vrati, čak ni u poslednjem gemu kada je imao brejk lopte. U trećem, Filip je bio bolji, došao do 4-2, pa iako je odmah izgubio prednost, činilo je Filipova prilika deseti gem, kada je Bobi servirao za ostanak u meču. Filip je svoju prvu priliku iskoristio i obezbedio finale kvalifikacija, protiv Danijela Brandsa, Nemca 105 na svetu.

Vesna je svoj meč počela odlično. Brzo je došla do 4-1 uz dva brejka prednosti ali onda je naglo pala. Ipak, dva puta je servirala za set, ali ni to joj nije bilo dovoljno da ga osvoji. U taj brejku je bila katastrofalno loša. U drugom setu, Vesna se vratila posle početnih 0-2 i ušla u seriju koja joj je praktično donela set. U trećem, na 3-3 Zanijevska pravi brejk i rešava meč u svoju korist. Šteta, baš kao juče za Aleksandru, jer su obe imale protivnice koje su trebale da dobiju, a takođe i prednsot koju su olako ispustile.