Krajinović stao na poslednjem stepeniku

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u glavni žreb ATP turnira u Memfisu. Srpski teniser poražen je u poslednjem kolu kvalifikacija od Rajana Harisona sa 6-4, 3-6, 3-6 nakon 103 minuta igre na centralnom terenu. Filip je bio prvi nosilac kvalifikacija i imao je veliku šansu da se plasira u glavni žreb.

filip

Naš teniser je meč otvorio brejkom u prvom gemu i tu stečenu prednost je uspeo da sačuva do kraja prvog seta i da ga osvoji sa 6-4. Od starta drugog dela igre, Amerikanac je polako počeo da preuzima inicijativu i da vrši pritisak na servis Krajinovića. U četvrtom gemu Filip je spasavao brejk lopte i uspeo je da se izvuče iz teške situacije, ali u šestom se ponovo suočio sa brejk loptom, koju je ovaj put Amerikanac iskoristio i poveo sa 4-2. Harison je do kraja bez većih problema priveo set kraju sa 6-3 za izjednačenje u setovima.

Harison je nastavio sa boljom igrom i u nastavku, pa je već u trećem gemu oduzeo servis srpskom teniseru. Krajinović je do kraja susreta pokušavao da uzvrati, u dva navrata je imao priliku da anulira zaostatak, ali nije uspeo, pa je domaći teniser ostvario pobedu 2-1.