I Krajinović u glavnom žrebu

Srbija je bogatija za još jednog tenisera u glavnom žrebu mastersa u Majamiju. Filip Krajinović uspeo je da pođe kvalifikacije za ovaj turnir pobedivši dva Australijanca. U 1. kolu je bio bolji od Aleksa Boulta sa 6-2, 7-6(2), dok je u 2. kolu eliminisao juniorskog šampiona US-opena, Omara Jasiku 6-4, 4-6, 6-3. Odlukom žreba, Filip je za protivnika u glavnom žrebu dobio Dušana Lajovića pa ćemo gledati srpski derbi u Majamiju.

filip krajinovic

Protiv mladog Australijanca Krajinović je loše otvorio duel, na startu pretrpeo brejk i gubio sa 1-4. Međutim, uspeo je da se konsoliduje i da veže pet gemova u nizu, čime je okončao prvi set u svoju korist rezultatom 6-4. 

Jasika je i drugi deo igre bolje otvorio, u ranoj fazi seta napravio brejk i čuvao tu prednost sve do devetog gema. Pri rezultatu 5-3, Australijanac je servirao za izjednačenje u setovima, Filip je uspeo da vrati brejk, ali je već u narednom gemu popustio i dozvolio rivalu da mu još jednom oduzme servis i poravna rezultat. U odlučujućem setu, igrači su razmenili po brejk u prva dva gema, a potom je u nastavku,Filip sa nova dva brejka stavio tačku na ovaj meč sa 6-3 i izborio prolaz u glavni žreb turnira.

On će se tako pridružiti Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom i Dušanu Lajoviću u singlu, dok u dublu za Srbiju igraju Nenad Zimonjić u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim, Viktor Troicki sa Špancom Bautistom i povratnik Janko Tipsarević, koji će nastupiti u paru sa Novakom Đokovićem.