Krajinović u najvećem finalu u karijeri!

Filip Krajinović pobedio je Austrijanca Geralda Melcera u polufinalu čelendžera 100k kategorije u Sarasoti sa 3-6 6-3 6-1 posle preokreta i posle nešto malo više od dva časa igre.

Filip Krajinović 2014

U prvom setu je viđena velika borba. Filip je u nekoliko navrata imao brejk lopte ali jednostavno nije uspevao da ih realizuje. Sa druge strane, Melcer je svoju jedinu u meču iskoristio upravo u prvom setu, pri rezultatu 2-1, i manje-više sigurno odservirao do kraja seta.

U drugom setu Filip je nekoliko puta imao brejk lopte, ali nikako nije uspevao da ih realizuje. U tim momentima je Melcer ili sjajno odservirao ili odigrao neverovatan udarac. Pri rezultatu 4-3 Filip napokon koristi brejk priliku i odvodi meč u treći i odlučujući set.

Pri rezultatu 1-1 u trećem setu, Filip je imao tri vezane brejk prilike, ali nije uspeo da realizuje nijednu, pre svega zbog fantastičnih reakcija Austrijanca. Međutim, Krajinović se ne predaje već realizuje svoju četvrtu brejk priliku i vodi u trećem setu.

To kao da je demoralisalo Melcera, koji do kraja meča nije uspeo da se konsoliduje niti da osvoji gem.

U finalu, Krajinović će igrati sa mladom australijskom nadom u usponu Nikom Kirgiosom.

Filip Krajinović je ponovo u finalu čelendžera, nakon čak 4 godine. Sada već davne 2010. igrao je dva finala, i  to kategorije 35k. Ovoga puta, turnir je mnogo jači, a Filip je u nizu od čak 14 pobeda. Mi mu želimo svu sreću u sutrašnjem finalu, da zabeleži i treći trofej u isto toliko nedelja..