Krajinović nastavio sa odličnim partijama u Hamburgu

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Hamburgu, pošto je savladao domaćeg igrača, Jana Lenarda Štrufa, posle preokreta sa 2-1, po setovima 1-6, 7-5, 6-2.

Filip Krajinović je nastavio sa dobrim partijama na turniru u Hamburgu, takmičenju iz serije 500, i nakon dva trijumfa u kvalifikacijama i plasmana u glavni žreb, uspešan je bio i u prvom kolu i posle preokreta stigao do svog prvog trijumfa na ATP turu posle više od dve godine.

krajinovic_5Filip je zbog činjenice da je posle dugo vremena igrao u glavnom žrebu nekog ATP turnira, duel započeo dosta nervozno i pomalo stegnuto. Bio je suviše pasivan, servis ga nije služio najbolje, a na drugi servis nije uspeo u prvom setu da osvoji nijedan poen. Nemac je to znalački iskoristio i prvi set rešio u svoju korist sa 6-1 posle nešto više od 20. minuta.

U drugom setu, Filip je promenio pristup igri, prišao je bliže osnovnoj liniji, zaigrao mnogo ofanzivnije i takav pristup je doneo rezultat. U tom delu igre, srpski teniser je dva puta imao prednost brejka, ali oba puta bi već u sledećem gemu gubio svoj servis. Ključni detalj se dogodio u 12. gemu, kada je Krajinović još jednom oduzeo servis rivalu i sa 7-5 odveo meč u treći set.

Odlučujući set je u potpunosti protekao u znaku srpskog tenisera, koji je brejkovima u četvrtom gemu i u finišu seta, sa 6-2 stigao do velikog trijumfa.