Krajinović i Lajović startovali pobedama

konacno-medu-velikima-filip-krajinovic-1337966922-166934Na ATP čelendžer turnirima ove nedelje Srbija je imala 3 predstavnika. Suprotno od njihovog ranga,  naši momci nastupili su na turnirima koji bi po kategorijama možda priličilo da su se prijavili obrnutim redosledom. 

Prvi među njima, Danilo Petrović igrao je kvalifikacije za  čelendžer kategorije 125k (najjača CH. kategorija) u Kun Mingu u Kini. Na žalost, Danilo nije uspeo da se plasira u glavni žreb, u poslednjem kolu kvalifikacija od njega je bio bolji prvi nosilac Džon Patrik Smit iz Australije 4-6 6-7(6).  Petrović je ove nedelje napredovao i nalazi se na pragu ulaska među 400 najboljih zahvaljujući sve boljoj igri u poslednje vreme.

Sa druge strane,  nekadašnji 170. teniser sveta, Filip Krajinović  je ove nedelje upravo ispao iz top 400 jer nije odbranio poene od prošle sezone. On nastupa na turniru  50k kategorije u Karšiu u Uzbekistanu. Filip se plasirao u drugu rundu pobedom nad Lukasom Pujeom iz Francuske rezultatom 6-3 6-7(3) 6-3. U narednom kolu igra sa trećim nosioem, Rusom Konstantinom Kravičukom.

163. teniser sveta Dušan Lajović izabrao je da nastupa na turniru 30k kategorije u Rimu. Turnir je počeo pobedom nad devetim nosiocem i bivšim top 50 teniserom Stivom Darcisom iz Belgije,  rezultatom 6-3 6-7(5) 6-4. Dušan ove nedelje brani poene osvojene na čelendžeru u Samarkardu, tako da mu treba dobar rezultat u Rimu da bi izbegao  pad na svetskoj rang listi. Sledeći protivnik biće mu Italijan Potito Staraće.