Krajinović i Lajović prošli kvalifikacije!

00094078Na turnirima u Marseju i Buenos Airesu, pored Janka Tipsarevića, naći će se i Filip Krajinović i Dušan Lajović. To je drugi put u poslednje tri nedelje da dva srpska tenisera, prolaze kvalifikacije ATP turnira.

Krajinović je do lepog uspeha stigao pobedivši u tri seta još jednog Italijana koji mu se našao na putu, Tomaza Fabijana (260. ATP). Filip je dobio prvi i poslednji set, na kraju 6-4 3-6 6-3 i tako pokazao da je trenutni plasman na ATP listi daleko ispod njegovog kvaliteta. Protivnik Lajovića u prvom kolu biće 57. igrač na svetu Roberto Bautista Agut, finalista Čenaija, gde je izgubio od Janka Tipsarevića. Janko je inače slobodan u prvom kolu istog turnir a u drugom će igrati  protiv jednog od kvalifikanata, Tursunova ili Vaslana.

Sa druge strane Atlantika, u Buenos Airesu, Dušan Lajović  je lako izašao na kraj sa mladim Brazilcem Giljermom Klezarom (218. ATP), 6-1 6-3. Protivnik Lajovića u prvom kolu još nije poznat a biće neko od sledećih tenisera: Idalgo, Robredo, Alund ili Traver. Lajović je trenutno 162. igrač na ATP listi.