Krajinović, Đere, Stojanovićeva i Jorovićeva bez RG

Filip Krajinović i Laslo Đere poraženi su u drugom kolu kvalifikacija, dok su Nina Stojanović i Ivana Jorović stale već u prvom kolu.


Filip Krajinović je poražen od Daniela Masura iz Nemačke sa 2-0 u setovima (4-6, 2-6).

U meču koji je trajao samo 65 minuta, Krajinović je dobro počeo i posle brejka poveo sa 4-2 u prvom setu. Bilo je to sve od srpskog tenisera u prvom setu, pošto je Masur nanizao četiri uzastopna gema i osvojio prvi set. Sličan scenario je imao i drugi set, u kojem je rezultatska neizvesnost trajala do 2-2, da bi Nemac ponovo bolje finiširao i uz dva brejka rešio pitanje pobednika.

Laslo Đere je u meču punom preokreta, posle skoro tri sata igre, poražen od Oskara Otea iz Nemačke sa 2-1 u setovima, (5-7, 6-2, 6-7).

Prvi set Ote je rešio brejkom u dvanaestom gemu, da bi u drugom dominirao Đere. Imao je naš teniser u trećem setu vođstvo od 4-1 i dva brejka prednosti, ali mu to nije bilo dovoljno da mirno privede meč kraju. Nemac je preokrenuo na 5-4 i pri tom rezultatu imao prvu meč loptu. Đere je uspeo da uzvrati, povede sa 6-5 i servira za meč. Stigao je i srpski teniser do meč lopte, ali se Nemac spasao i potom napravio brejk. U taj-brejku je Ote bio ubedljiv (7-2), a Đere nije uspeo da osvoji nijedan poen na svoj servis.

Čehinja Lusi Hradecka ubedljivo je savladala Ninu Stojanović sa 2-0 u setovima (1-6, 1-6) za manje od jednog časa igre.

Stojanovićeva je bila postavljena za 17. nosioca u kvalifikacijama, loše je otvorila meč i do kraja nije uspela da dođe do svoje igre, osvojivši samo dva gema.

Ivana Jorović je poražena od Ruskinje Ane Blinkove sa 0-2 u setovima (6-7, 0-6).

Jorovićeva je u prvom setu prva stekla prednost brejka, ali je Ruskinja uspela da preokrene i povede sa 4-2. Srpska teniserka je uspela da se vrati, povede sa 5-4 i na svoj servis dođe do dve set lopte, ali ih nije realizovala, da bi potom taj period igre bio okončan u taj-brejku. Ruskinja je u taj-brejku nadigrala Jorovićevu i dobila je sa 7-4, da bi u drugom setu u potpunosti nadigrala srpsku teniserku i izborila plasman u naredno kolo kvalifikacija.