Krajinović bolji od Đerea za novi trofej

U srpskom finalu, na čelendžeru u Kazahstanu, 50k+h kategorije, Filip Krajinović dominantno je došao do titule, pobedom nad Laslom Đereom.

Filip je u sjajnoj formi, o čemu svedoči činjenica da je titulu osvojio bez izgubljenog seta, a ispustio je samo 18 gemova u pet mečeva. Filipu je ovo peti čelendžer ove godine, deveti u karijeri, dok Laslo ostaje na jednom trofeju iz čak šest finala.

U duelu prvog i drugog nosioca, Krajinović je bio dominantan, nije pružio Laslu ni gram nade da bi mogao da pobedi u ovom susretu. Bio je furiozan u prvom setu, nije dao ni gem sunarodniku, dok je u drugom viđen malo veći otpor Đerea, ali nedovoljno da ugrozi Krajinovića, za pobedu 6-0, 6-3.

“Zadovoljan sam, odigrao sam neverovatno, nisam izgubio set dve nedelje na dva vrlo jaka čelendžera – nisam očekivao da ću osvojiti dve titule, ali jesam verovao da mogu. Ovo je izvanredan uspeh za mene, ušao sam u Top 80, što mi mnogo znači za početak sledeće godine – vraćam se tamo gde mi je mesto. Bio sam dominantan na ovim čelendžerima, a sledeći korak jeste ATP tur, mislim da sam spreman za to“, rekao je Krajinović za Sport klub. 

Glavni žreb Australijan opena Filip je obezbedio još prošle nedelje, a sada je dodatno popravio svoju poziciju – biće 79. na svetu, što mu je najbolji rang u karijeri. 

“Jeste, prvi cilj mi je bio glavni žreb Melburna, ali sada neću morati da igram kvalifikacije ni za neke ATP turnire na početku godine, što mi je bilo mnogo važno. Mislim da sam napravio ključni korak“,

Oba tenisera će dočekati narednu nedelju na rangu karijere, Laslo će biti 89. na svetu, a Filip 79. Obojica će odmoriti naredne nedelje, a nakon toga će igrati kvalifikacije za ATP turnire.