Kraj za Krajinovića u Estorilu

Jedini predstavnik Srbije na turniru u Estorilu, Filip Krajinović takmičenje je završio u osmini finala porazom od sedmog nosioca Nika Kiriosa. Mladi Australijanac (20 godina) bio je bolji rezultatom 6-3, 6-3. Protivnik u četvrtfinalu biće mu Robin Hase.

filip

Australijanac je prvi zadao udarac i uspeo da stigne do brejka u četvrtom gemu, iskoristivši prvu priliku koja mu se ukazala. Filip je uzvratio ribrejkom već u narednom, a prelomni detalj u prvom delu se odigrao u osmom gemu, kada je Kirios još jednom oduzeo servis srpskom teniseru za vođstvo od 5-3. Tri godine mlađi australijski igrač potom je vlastitim servisom materijalizovao prednost i prvi set okončao sa 6-3.

Što se tiče drugog perioda, Filip je u šestom gemu imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Kazna je usledila već u narednom, kada je Australijanac posle sjajne bekhend paralele stigao do tri vezane brejk šanse. Iskoristio je drugu i tako stigao do vođstva od 4-3. Do kraja susreta, Kirios je u potpunosti držao kontrolu i novim brejkom u devetom gemu stavio tačku na ovaj duel identičnim rezultatom 6-3.