Kraj za Bojanu i Vesnu u Majamiju

bojanaNa startu turnira masters serije u Majamiju, Srbija je već ostala bez dve predstavnice.

Vesna Dolonc je stala na startu kvalifikacija, kao i u Indijan Velsu. Izgubila je u prvom kolu od Amerikanke Melori Burdet,  u dva seta, rezultatom 6-7 4-6.

Bojana nije imala sreće sa žrebom jer je u prvom kolu glavnog žreba igrala sa Nemicom Andreom Petković. Poražena je takođe u dva seta, rezultatom 3-6 1-6.
Iako je delovalo da će biti veće borbe nakon što je Bojana zaostatak od 0-2 na startu meča brzo stigla i došla do izjednačenja, duplom greškom pri rezultatu 3-4 omogućila je Petkovićevoj da servira za set. Do kraja meča Bojana je osvojila još samo jedan gem.

Nakon dobrih partija krajem pošle i početkom ove godine, Vesna i Bojana, iako ometene povredama, upale su u  pomalo zabrinjavajući niz poraza, baš kao njihov kolega Janko Tipsarević. Da li će ovi porazi na sve njih imati ozbiljnijeg efekta, videćemo.

Bojana na šljaci brani 135 poena, te uz 2-3 pobede može odbraniti te poene, a već svakom novom povećati bodovni saldo i napredovati na WTA listi. Srpska teniserka se nalazi samo osam mesta od pozicije koja bi joj obezbedila da bude nosilac na Rolan Garosu, što bi joj nesumnjivo veoma pomoglo.