Kraj za Anu na US Openu

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u četvrtfinalu poslednjeg Gren Slema sezone  od strane američke teniserke Serene Vilijams, rezultatom 6-1 6-3 po setovima.

Iako je igrala na turniru u odličnoj form, protiv Amerikanke jednostavno nije moglo više. Prvi set počinje i završava se serijama od po tri gema za prošlogdišnju finalistkinju, gde Ivanovićeva uspeva da osvojisamo jedan svoj servis gem između.

U drugom je borba bila neizvesnija, imala je Ana nekoliko prilika da uhvati priključak, ali nije uspela, pa je set rešen jednim oduzetim servisom. I to opet u uvodnim delu, u trećem gemu.

Nažalost, Ivanovićeva je sebi dozvolila  rani brejk u oba seta i time dala i ranu prednost protivnici, tj. učinila je ono što se najmanje sme protiv Serene Vilijams.
Ovo je Vilijamsovoj četvrta pobeda nad Ivanovićevom u isto toliko mečeva, i treća na ovom turniru. Možda bi bilo drugačije, ili bar neizvesnije u ovom četvrtfinalu da četvrta teniserka sveta nije briljantno servirala. Upisala je 12 asova, Ana nijedan, a posle ubačenog prvog servisa uzimala je 90% poena. Kod brejk lopti, tri puta je bila uspešna iz pet mogućnost, Srpkinja je prokockala obe vezane šanse u drugom setu.

Imale su po 13 neiznuđenih grešaka, ali je razlika  vinerima  zato- 26:9 za američku teniserku.

Bez obzira na poraz, Ivanovićeva može biti zadovoljna činjenicom da je to bilo  njeno prvo četvrtfinale nakon 4 godine, kao i prvo  četvrtfinale na ovom turniru, koje će joj doneti novih 500 poena i povratak an 12 mesto svetske rang liste.