Kraj sezone za Rafu

Zvanično, Nadal će pauzirati, najmanje j0š dva meseca, što bi moglo da znači da će Rafa teoretski zaigrati u Londonu. Ipak, realno je očekivati da Nadal propusti i završni turnir, pogotovu što je dalji napredak njegovog izlečenja ipak neizvestan.

Bile su priče i o operaciji, tačnije, to je bila sasvim realna opcija ali daleko rizičnija kada je Nadal u pitanju. Dosadašnje terapije su dale rezultate pa je Nadal ipak rešio da se uz pomoć lekova, terapija i mirovanja, oporavi i izleči.

Koliko je to realno i da li je Nadalova karijera završena, saznaćemo verovatno početkom iduće godine. Ta tetiva, koja je često bila upaljena i pravila problema Nadalu, pokidana je na nekim mestima i potrebno je vreme da se sve to ponovo sastavi i zaraste. Radi se o glavnoj tetivi u kolenu, koja je svakako pod velikim opterećenjem, pogotovu kada se radi o Rafinom stilu igranja tenisa sa čestim i energičnim promenama pravaca.  Koga zanimaju detalji, to može videti OVDE.

U svakom slučaju, Nadal je rešio da bude strpljiv. Moguća su razna scenarija, ali je jedno sigurno. Bila bi velika šteta, da takav teniser ne završi započeto, ne postavi sve rekorde za koje je bio sposoban, po svom talentu, znanju i htenju. Sasvim je moguće da muški tenis od 2013. ne bude više isti.