KRAJ! Ana Ivanović rekla zbogom tenisu

Ana Ivanović upravo je objavila da je završila svoju tenisku karijeru!

Ana je navela da nije spremna da se takmiči na vrhunskom nivou i da sada kreće novo poglavlje njenog života.

Ana je počela da trenira sa 5 godina, videvši na televiziji Moniku Seleš. Poznata je priča o njenom treniranju u praznom bazenu, a ubrzo ju je primetio biznismen Den Holcman, koji je odlučio da investira u njen razvoj pa se Ana preselila u Švajcarsku. Juniorski uspesi najavili su blistavu karijeru, imala je juniorsko polufinale Vimbldona, a njen uspon na WTA listi jedan je od najspektakularnijih u teniskoj istoriji. 2004. godinu je počela na 705. mestu, a završila je u top 100, na 97. mestu.

Ubrzo je stigla i prva WTA titula, pobedom nad Melindom Cink u Kanberi, naredne godine osvojila je turnir prve kategorije u Montrealu, a uspesi su se samo ređali. Trijumf u Berlinu najavio je prvo Gren slem finale, na Rolan Garosu, koje je izgubila od Enan, a sezonu je krunisala još trofejima u Los Anđelesu i Luksemburgu.

2008. godina bila je njena najuspešnija, sezonu je krenula porazom u finalu Australian Open-a od Šarapove, potom je osvojila najveći turnir nakon Gren slemova, Indian Vels, a kruna karijere došla je na Rolan Garosu, kada je osvojila Rolan Garos i time stigla na 1. mesto WTA liste. Taj pritisak, kao i očekivanja, poremetili su je, do kraja sezone osvojila je i Linc, a na prvom mestu bila je 12 sedmica.

Nakon toga, kreće lagani pad, pa do 2014. godine uspeva da osvoji samo Linc i dva puta Bali, da bi 2014. godinu krunisala sa čak četiri trofeja, u Oklendu, Montereju, Birmingemu i Tokiju, uz pobedu nad Serenom Vilijams na Australian Open-u.

Razlaz sa Nemanjom Kontićem, a potom i Dejanom Petrovićem, njenim trenerima u periodu tog uspona, okončala je Anin nalet, a konačan povratak Najdželu Sirsu, doveo je do novih loših rezultata, koji su krunisani njenim ispadanjem iz top 50, pa je u penziju otišla sa 63. mesta. Uz to, Ana ima i finale Fed kupa.

Ana nas je mnogo puta učinila neizmerno srećnima, svi se sećamo njenih suza na Filip Šatrije terenu, uz himnu Bože pravde, a u karijeri je zaradila preko 15 miliona dolara od turnira, uz mnogostruko više od sponzora. Ani kažemo jedno veliko HVALA, što nas je nebrojeno puta učinila ponosnim i želimo joj sreću u daljem životu!