Kooyong classic

Kooyong classic je tradicionalni egzebicioni turnir koji se održava pred sam Australian open. Turnir se održava od 1988. godine, u Melbornu na Kooyong stadionu, a prvi pobednik je bio Pet Keš.

Turnir ima neobičan sistem, jer se prvog dana, u sredu, igraju četiri meča, a onda pobednici igraju u polufinalu dok se poraženi bore za plasman od 5-8 mesta. Pobednici polufinala, naravno igraju za prvo mesto, dok poraženi za treće. Takođe pobednici razigravanja od 5-8 mesta, bore se za 5. dok poraženi za 7. tako da svaki teniser na kraju ima svoj plasman na turniru, kao kod ekipnih sprotova.

Raspored prvog dana što je ujedno i spisak učesnika je sledeći: Conga – Melcer, Raonić – Fiš(pobednici i poraženi iz ova dva meča igraju jedan protiv drugog) i Monfis- Rodik, Tomić – Berdih.

Turnir je prethodnih godina imao dosta problema, što sa vremenom, što sa povredama igrača. Ipak pobednici se pišu, a poslednjih šest su, Hjuit, Verdasko, Federer i tri puta Rodik. Novak je učestvovao na ovom trunriu 2010. godine i to neslavno jer je izgubio od Verdaska i Tomića a samo bio bolji od Hasa u prvom meču.