Konačno pobeda Jovanovski

Posle velikog uspeha i osvojene prve WTA titule očekivalo sa da će Bojana Jovanovski  sa većim samopouzdanjem krenuti da ostvaruje još bolje rezultate. Desilo se suprotno. Ako se poraz od Pavljičenkove, samo dva dana posle finala u Bakuu, mogao očekivati, onda su porazi u prvim kolima Montreala i Sinsinatija, od Gleč i Rogovske bili veliko razočarenje.

Ipak, svakoj seriji, pa i lošoj, dođe jednom kraj. Bojani se u prvom kolu turnira u Dalasu “namestila” Aleksandra Panova, koju je ona već dva puta pobeđivala do sada, zaključno sa polufinalom već pomenutog Bakua. Nije sve dobro počelo, Bojana je izgubila prvi set sa 6-4, ali je onda krenulo. A kad Bojanu krene, onda je dva puta po 6-1, sasvim normalan rezultat.

Bojanu u drugom kolu čeka verovatno mnogo teži posao. Igraće protiv pobednice meča između Anđelike Kerber i Marijane Lučić. Videćemo da li će se Nemica pojaviti u Teksasu, pošto je igrala finale u Sinsinatiju, a mogla bi Bojana i da iskoristi eventualni umor, ako do tog susreta dođe. Bojana je dva puta do sada igrala sa Kerber i osvojila samo pet gemova, dok se sa Lučić nikad nije sastajala.