Konačno pobeda

…..ili treća sreća, jer je Viktor posle dva turnira u kojima je ispadao u prvim mečevima, uspeo da zabeleži jednu pobedu. “Žrtva” je bio Garsija-Lopez, čovek koji je pokazao dobru formu u Indijan Velsu, i to polse izgubljenog prvog seta 4-6 6-1 6-4.

Ako je u prvom setu Lopez bio taj koji je bolje koristio svoje brejk prilike u ostala dva, Viktor je kontrolisao igru i rezultat. Posebno je bio ubedljiv u drugom setu u kojem je najlošije servirao. Procenat prvog servisa je bilo nešto što je Viktora mučio u celom meču, a u drugom posebno, samo 37%. Takve setove i mečeve Viktor je po pravilu gubio u poslednje vreme, ali je ovoga puta došao do pobede koja mu može puno značiti u nastavku turnira, ali pre svega sezone.

Jer, Viktora već u sledećem kolu najverovatnije čeka Novak, koji doduše mora da prođe svoju prvu prepreku Bagdatisa. To je pošlo za rukom u ranim popodnevnim časovima većini favorita, osim Felisijanu Lopezu koji je izgubio od Alberta Ramosa. Federer je imao malo problema protiv Herisona u drugom setu ali je posao završio u taj brejku.

Kod teniserki, posle jučerašnjih iznenađenja, kada su ispale Safarova, Kerber, Skijavone, Kvitova, Zvonareva i Kanepi, danas nije bilo iznenađenja, osim možda poraza Klajsters od zemljakinje Vikmajer.