Ko je Vesna Dolonc?

Srbija će uskoro dobiti novu 4. teniserku. Negde između Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić, nalazi se Vesna Dolonc, trenutno 168 teniserka na svetu, koja će igrati pod srpskom zastavom od trenutka kada ITF obavi formalnosti oko njenog prelaska.

Vesna je baš kao i Krunić rođena u Moskvi 21.7.1989. godine. Kako kaže za tenis se zainteresovala još sa tri godine, gledajući neki meč na TV-u, a već od četvrte je počela da ga trenira. I otac i majka su joj se bavili sportom. Tata Srbin fudbalom, dok mama Ruskinja, atletikom i skijanjem.

Do skora Vesna je igrala pod prezimenom Manasijeva, ali se od skora udala i tako promenila ime. Inače njen muže je funkcioner u Teniskom savezu Rusije. Pod tim imenom je igrala i na prošlogodišnjem  Australian openu, kada je u drugom kolu izbacila Marion Bartoli, ali je ipak tu i stala, jer je u narednom kolu izgubila od Sevastove.

Dolonts je bila 86. u julu prošle godine, a od 2007. godine boravi u Top 200. U juniorskoj konkurenciji nije imala zapaženije uspehe. Nema WTA titule a najveći uspeh joj je titula iz Nanta 2008. godine. Trenutno igra na 100k turniru u Francuskoj, gde je uspešno prošla kvalifikacije i u prvom kolu savladala Ketavong. U drugom kolu protivnica će joj biti Duboa iz Kanade.

Više o njoj pogledajte na našem profilu posvećenom njoj kao i OVDE i OVDE.