Ko je Aleksander Zverev?

Teniska javnost ovih dana priča o njemu, a on daje povoda za to odličnim igrama pa smo odlučili da vam predstavimo 17ogodišnjeg Aleksandera Zvereva.

Rođen je 20. aprila 1997. godine, a sa pet godina krenuo je da trenira tenis. Igra desnom rukom forhend, dok mu je bekhend dvoručni. Tenis mu je u genima, jer mu je otac bio profesionalni igrač, a i stariji i za sada poznatiji brat, Miša Zverev, trenutno je 350. teniser na svetu, a pre pet godina stigao je do 45. mesta. O porodici Zverev pogledajte video OVDE.

Visok je 193 cm, a tenis trenira u rodnom Hamburgu tokom većeg dela godine, dok na Floridi trenira tokom zime. Voli da gleda košarku, a strastveni je navijač Majami Hita.

Pažnju na sebe skrenuo je prošle godine, kada je stigao do finala juniorskog Rolan Garosa, gde je izgubio od Kristijana Garina. Na US Openu dogurao je do polufinala, gde je izgubio od kasnijeg šampiona, Borne Ćorića. Na prvo mesto juniroske liste došao je prošlog leta, a juniorsku karijeru krunisao je osvajanjem Australian Open-a ove godine. ITF ga je proglasio najboljim juniorskim igračem za 2013. godinu koju je završio na prvom mestu kao najmlađi broj 1 na kraju godine u poslednjih devet godina.

Onda je krenuo da igra seniorski tenis, najpre na ITF i čelendžer turnirima, a sada je stigao i do četvrtfinala ATP turnira u Hamburgu. Postao je najmlađi pobednik na meču ATP 500 turnira još od Roterdama 2009. godine, kada je to učinio Dimitrov. Takođe, pobedom nad Južnim u 2.kolu postao je najmlađi pobednik nad top 20 igračem još od 2004. godine i pobede Gaskea nad Masuom.

On je ovog meseca stigao i do prve titule na čelendžerima, pobedivši na 100k turniru u Nemačkoj tri top 100 igrača, a tu formu preneo je na ATP 500 turnir u rodnom Hamburgu, gde je već pobedio Hasea, Južnog i Hiralda.

Trenutno je na rangu karijere, na 285. mestu, ali mu četvrtfinale Hamburga donosi skok do oko 195.mesta i ulazak u top 200, a samim tim i kvalifikacije za seniroski US Open.

U četvrtfinalu igraće protiv Tobijasa Kamkea. Jedan od poena koji je Zverev odigrao u Hamburgu pogledajte OVDE.