Kirilenko do titule u Pataji

afp-516956154-4_3_r536_c534Pet godina je bilo potrebno Mariji Kirilenko da dođe do svoje 6. WTA titule u singlu. To joj je konačno pošlo za rukom u finalu turnira u Pataja Sitiju, gde je posle dramatičnog meča pobedila Sabine Lisicki, sa 5-7 6-1 7-6.

Marija je do finala došla relativno lako, a najviše problema je imala sa domaćom teniserkom Luksikom Kumkhum u drugom kolu, gde je takođe jurila manjak od jednog seta. Mnogo lakše na kraj je izašla sa Elenom Vesninom u četvrtfinalu, da bi u polufinalu deklasirala Soranu Kirsteu dozvolivši joj samo dva gema.

Kirilenko je mogla i ranije da završi meč, da je iskoristila 5-3 i servis. Ipak, u tajbrejku je bila ubedljiva jer je protivnici prepustila samo jedan poen. Ovo je drugo uzastopno finale za Ruskinju na ovom turniru. Prošle godine od nje je bila bolja Danijela Hantuhova.

Na turniru u Pataja Sitiju, koji inače spada u najnižu kategoriju WTA turnira, učestvovala je i Ana Ivanović, koja je poražena od Ajumi Morite u tri seta, u meču koji se zbog kiše razvukao u tri dana!