King bolja od Pavljučenkove

Posle brzometnih pobeda favorita u mečevima koji su igrani noćas a gde su dalje prošli Šaraopova, Serena Vilijams, Ana pa i Conga i Vera Zvonarjeva, usledila su tri u kojima su favoriti visili o koncu, a jedina nastradala je Anastasija Pavljučenkova.

Doduše Janko i Raonić su imali problema ali su ipak sve rešili u četiri seta. Pavljučenkova je bila viđena kao protivnica Ane Ivanović u trećem kolu, mada u poslednej vreme nije pokazivala zavidnu formu. Ipak, dobila je prvi set ali ni to joj nije bilo dovoljno za pobedu u meču. U trećem setu se više puta vraćala ali kad ne ide onda ne ide, a dalje ide Vanja King.

Ferer je izgubio prvi i treći set protiv Rajana Svitinga i nalazio se u opasnoj situaciji, da uz neki kiks u četvrtom setu, ne dođe ni do trećeg kola, što bi stvarno bila prava senzacija. Ferer je ipak bolji teniser i nije dozvolio iznenađenje. Kiksa nije bilo, na Svitingovu žalost. Slično se dogodilo i Petri Kvitovoj. Ona je doduše dobila ubedljivo prvi set, ali je ušla u seriju grešaka i nezgodnoj Suarez Navaro dala šansu da se razigra, uzme set i čak povede sa 2-0 u trećem setu. Samo, tenis je zbog toga specifičan sport, jer se poeni i gemovi moraju osvajati ako se želi pobeda a ne čuvati rezultat. Kvitova je zaigrala kao prava šampionka, svela greške na minimum i odmah je okrenula meč u svoju korist, na kraju 6-2 2-6 6-4 za prema trenutnoj projekciji liste, najbolju na svetu

Ženski deo turnira je ostao bez još jednog nosioca. Nađa Petrova je imala problema sa svojom igrom, protivnicom i povredom i lako je izgubila od Sare Erani u dva seta. Dalje su još prošle Ži Ženg, Anđelika Kerber, Sorana Kirstea i Ekatarina Makarova, dok kod tenisera Huna Ignjasio Čela je bio siguran a Frederiko Žil je napravio malo iznenađenje pobedivši Marsela Granoljersa.