Kim Klajsters trudna!

Nekada najbolja svetska teniserka, Belgijanka Kim Klajsters, danas je na svom twitter nalogu objavila sjajnu vest. Kim i njen suprug, Amerikanac Brajan Linč, očekuju svoje drugo dete. Kim je postala majka po prvi put 27.februara 2008. godine, kada je rodila ćerku Džadu Eli, nešto manje od godinu dana nakon stupanja u brak sa Amerikancem. Kim je Džadu rodila nakon napuštanja tenisa 2007. godine, posle turnira u Varšavi, na šta se odlučila zbog sve češćih povreda, kao i smrti oca.

 

Kim je, da podsetimo, nedugo posle rođenja ćerke, odlučila da se vrati tenisu, pa je svoj prvi meč nakon povlačenja odigrala u Sinsinatiju, gde je odmah pobedila top 10 teniserku, Marion Bartoli. Na Rodžers kupu ju je pobedila naša Jelena Janković, a nepunih mesec dana kasnije, na svom trećem povratničkom turniru, US Open-u, osvojila je svoj drugi Gren Slem, pobedivši u finalu Karolinu Vozniacki, a titulu je i odbranila naredne godine, kada je savladala Veru Zvonarevu .  2011. godine osvojila je i Australian Open pobedivši Na Li, a poslednji meč je odigrala na US Open-u 2012.godine, kada je poražena od Lore Robson.

U karijeri je osvojila 41. titulu u singlu (4 Gren Slema), 11. u dublu ( 2 Gren Slema), zaradila je od turnirskih nagrada preko 24 miliona dolara, a u avgustu 2003.godine je bila najbolja teniserka sveta u singlu, a zatim i u dublu.