Kerber slavila na domaćem terenu

Nemica Anželik Kerber pobednica je WTA turnira u Štutgartu (Nemačka, šljaka, Premier). Ona je nakon velike borbe savladala Karolinu Vožnjacki rezultatom 3-6, 6-1, 7-5. Ovo je za nju peta titula u karijeri, druga ove sezone. Karolina nije iskoristila prednost koju je stvorila u trećem setu, dozvolila je Nemici da u poslednji momenat preokrene meč i odnese titulu.

kerber

U početku se činilo da će Dankinja glatko slaviti, igrala je dosta bolje i bez problema je osvojila prvi set sa 6-3. Međutim Kerber je podigla igru u drugom setu, naterala je Karolinu na puno više trčanja i uspela je da dobije taj set ubedljivo sa 6-1. U trećem setu se vodila velika bitka, a Vožnjacki je prva došla u dobitnu situaciju. Napravila je brejk kod 4-3 i dobila priliku da servira za meč, ali nije uspela to da iskoristi pa se Kerber vratila u igru. Ubrzo je Nemica došla i do drugog brejka, priča se potpuno okrenula na njenu stranu i na kraju je uspela od 3-5 da dođe do 7-5 i vazne pobede pred domaćom publikom.

Kerber je tako nastavila seriju pobeda koju je započela proše nedelje u Čarlstonu gde je osvojila turnir i sada ima 11 uzastopnih pobeda. Poslednji poraz dozivela je pre mesec dana u Majamiju gde je izgubila od Svetlane Kuznjecove. Zahvaljujući tituli Anželik Kerber će napredovati do 12. mesta na WTA listi.