Katarina Jokić u novom finalu

Sa samo nepunih 16 godina, odskoro srpska teniserka Katarina Jokić , plasirala se u svoje drugo profesionalno finale, nakon pobede u srpskom duelu u polufinalu.

Ni set minusa ni brejk minusa u trećem setu nisu poljuljali ovu devojčicu, koja je, nakon prošlonedeljnog finala juniorskog turnira, sada ušla u finale fjučersa u Šibeniku, pobedom nad šestim nosiocem, Milanom Spremo 1-6, 6-3, 6-4!

Spremo, daleko iskusnija i odmornija u ovom trenutku, protutnjala je kroz prvi set, a onda sredinom drugog seta Jokić je krenula u preokret. Najpre je u sedmom gemu stigla do brejka pa onda vezala još dva gema za set, a onda je u trećem setu preokrenula i od 1-3 stigla do pobede od 6-4 u odlučujućem setu!

Ovo će joj biti drugo finale i u njemu će igrati, kao i u prvom, protiv Ive Mekovec, koja je do finala stigla kao osmi nosilac. Trenutno je 594. teniserka sveta. U finalu u Budvi je bilo 0-6, 6-1, 3-6 za Mekovec.

Plasmanom u finale osvojila je sedam poena što će joj doneti skok sa trenutnog 802. do oko 725.mesta, a titula vredi dvanaest poena i obezbedila bi joj skok do oko 690.mesta!

U juniorskoj konkurenciji Katarina je trenutno 60. teniserka, što joj je prvi plasman u top 100 juniorki sveta.