Karolini maraton protiv Šarapove!

Danska teniserka, Karolina Vožnjacki,  ostvarila je prvu pobedu na završnom WTA turniru u Singapuru u prvom odigranom meču u “beloj” grupi. Vožnjacki je posle više od tri sata igre pobedila Mariju Šarapovu, rezultatom 7-6(4) 6-7(5) 6-2.

B0eqatvCAAA93as

Dankinja je bolje ušla u meč, brzo povela 3-0 uz jedan brejk prednosti, ali je Šarapova uspela da izjednači. Do kraja seta obe teniserke su još jedanput oduzele servis protivnici, tako da je prvi set odlučen u taj-brejku u kome je Šarapova imala prednost od 4-2 i servis, ali je Vožnjacki vezala pet poena i povela sa 1-0 u setovima.

Da joj je osvojen prvi set dao vetar u leđa, pokazao je brejk koji je Vožnjacki napravila na startu drugog seta. Dva puta je imala prednost brejka, ali se Šarapova nije predavala i uspela je da se izbori za još jedan taj-brejk u kome je ovaj put bila bolja i uspela je da odvede meč u treći set. Kao i prethodna dva seta, Karolina je počela brejkom. Marija je opet uspela da se vrati, ali su je veliki broj grešaka i loš servis odveli u poraz.

Na kraju meča, Šarapova je imala čak 76 neiznuđenih grešaka, naspram 35 koje je napravila Vožnjacki. Odnos vinera bio je 43-14 u korist Šarapove.

Da Mariji nije funkcionisao servis, govori podatak da je imala 15 duplih servis grešaka. Ovo im je bio 10. međusobni duel, i 4. pobeda Vožnjacki.

B0esYrfCIAA2Kyq