Kao nekad: Zimonjić i Nestor trijumfovali u Sidneju!

Nenad Zimonjic (R) of Serbia and Daniel Nestor of Canada pose with the winning trophies after capturing the men's doubles title against Rohan Bopanna of India and Aisam-Ul-Haq Qureshi of Pakistan at Apia International Sydney; Mark Nolan/Getty Images

Nakon nešto manje od 2 godine ponovo su se ujedinili – Nenad Zimonjić i Daniel Nestor  i to se ispostavilo kao sjajna odluka, tj. odmah je obnova saradnje pretočena u titulu.

Oni su u finalu turnira u Sidneju, serije 250, savladali treće nosioce Rohana Bopanu iz Indije i Ajsam-ul-Hak Kurešija iz Pakistana u dva seta (7-6, 7-6).

Iako je rezulatat krajnje neverovatan za dubl, interesantno je da nijedan tim drugom nije dopustio brejk tokom celog meča! Iako su oba tima u pojedinim trenucima imala brejk lopte nikada nisu tu prednost realizovali. Svojom boljom igrom i serviranjem u taj-brejkovima srpsko-kanadska kombinacija odnela je prevagu, što ih je vodilo to trofeja.

Ovo je njihova 25. zajednička titula i sjajna je uvertira pred prvi Grend Slem sezone, gde su postavljeni za 11. nosioce.