Kairo: Đere do sedme titule, Vučić poražen u finalu .

Na turniru u Kairu (Egipat, 15.000$) srpski teniseri imali su uspešnu nedelju jer su igrali finala u obe konkurencije (singl-Laslo Đere, dubl-Ilija Vučić). Đere je osvojio sedmu titulu u karijeri pobedom u finalu 6-3, 7-5 nad Kamilom Majhžakom (Poljska,ATP 435), dok je Vučić u finalu parova zajedno sa Vangom iz Francuske poražen 6-2, 6-3 od Mamuna i Tavila.
Laslo
Laslo Đere bio je postavljen za drugog nosioca turnira, a u prvom kolu je sa 6-1, 6-3 bio bolji od Bešira Durgutija iz Makedonije (ATP 1395) koji je za ovaj turnir dobio specijalnu pozivnicu organizatora. U drugom kolu je igrao protiv kvalifikanta, Jahora Jacika iz Belorusije (ATP 1625) i prepustio mu samo dva gema (6-2, 6-0). U 1/4 finalu je napravio preokrete u oba seta i na kraju pobedio sa 2-0. Hrvatski teniser Nino Serdaušić (ATP 1353), koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba vodio je u prvom setu *5-3, a Laslo preokrenuo na 7-5, dok je u drugom setu bilo 3-0* za Serdaušića, ali je i u tom setu Đere preokrenuo i dobio sa 6-3. Ovo je bio četvrti međusobni duel mladih tenisera iz susednih država i četvrta pobeda Lasla, a zanimljivo je da je i prethodna dva meča srpski teniser dobio identičnim rezultatom (7-5, 6-3). U polufinalu se očekivao teži duel protiv 5. nosioca i 381. tenisera sveta (nekada 161.), jer je Dušan Lojda osvojio turnir u Egiptu pre dve nedelje, i ovde do polufinala bio ubedljiv, ali je Đere pobedom od 2-0 (6-3, 7-5) izborio mesto u finalu. Finale je igrao protiv 7. nosioca, Kamila Majhžaka (ATP 435).Prvi set tekao je lagano sve do rezultata 4-3, kada je Đere napravio brejk, nakon toga iskoristio prvu set loptu na svoj servis. U drugom setu, opet je Đere prvi došao do brejka, a pri rezultatu *4-3 nije iskoristio nekoliko gem lopti, što je protivnik kaznio i vratio brejk. Laslo je pri rezultatu 5-5 došao do novog brejka, a u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu za pobedu od 2-0 u setovima.

Ovo je bilo 11. finale za Lasla, drugo na turnirima iz kategorije 15.000$, a ukupno sedma titula (druga 15k).

Đere je trenutno 297. teniser sveta, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu renking karijere jer će se naći oko 258. mesta.

Pored Lasla, na istom turniru učestvovali su Ilija Vučić i Goran Marković koji su poraženi na startu tj. u prvom kolu. Ilija Vučić je igrao protiv 1. nosioca i 291. tenisera sveta, Muhameda Safvata, i poražen je sa 6-4, 7-6(4). Vučić je i na prethodnom turniru u Egiptu izgubio od istog protivnika takođe u prvom kolu, a prethodne godine, u novembru, na dva poslednja turnira u sezoni izgubio je od Safvata u prvom i u drugom kolu tih turnira, oba meča u dva seta. Goran Marković je za protivnika imao Dmitrija Surčenka iz Rusije (ATP 995) i poražen je sa 6-3, 6-4.

VUCIC 2U konkurenciji dublova, Ilija Vučić i Tak Hun Vang iz Francuske su kao prvi nosioci bili slobodni u prvom kolu, tako da su takmičenje počeli direktno iz 1/4 finala. U 1/4 finalu su za protivnike imali francusko-poljsku kombinaciju  Žanvije/Majhžak, koji su u prvom kolu bili bolji od Đerea i Lojde (3-6, 6-2, 10-3). Vučić i Vang su taj meč dobili rezultatom 6-3, 0-6, 10-6. Češko-slovačka kombinacija Konečni/Partl osvojila je samo dva gema u polufinalnom meču protiv Vučića i Vanga, jer su prvi nosioci turnira bili ubedljivi i dobili taj meč sa 6-0, 6-2. Protivnici Vučića i Vanga u finalu bili su 2. nosioci, Mamun iz Egipta i Tavil iz Sirije. U oba seta je srpsko-francuska kombinacija prva stizala do brejka, ali su protivnici odmah vraćali brejk i pravili preokrete, tako da su Vučić i Vang na kraju poraženi sa 6-2, 6-3.

Ovo je bilo 24. finale u dubl konkurenciji za Vučića, a do sada je osvojio 8 titula.