Kačar u polufinalu, Spremo titula u dublu!

untitledNa satelitima tj. ITF turnirima čiji je nagradni fond 10.000 dolara, Srbija ni ove nedelje neće ostati bez uspeha , kako u singlu, tako i u dublu.

Marina Kačar je stigla do polufinala u singl i dubl konkurenciji u poznatom istorijskom gradiću u Grčkoj, Maratonu. U dublu, ona je u paru sa Indijkom Ranom poražena u polufinalu, ali će u singlu, za finale igrati u subotu sa domaćom igračicom i iznenađenejm turnira, Ageliki Kokota, inače srećnom gubitinicom iz kvalifikacija. Lepa prilika za plamsan u finale i borba za titulu, koja bi je uvela u Top 700 na WTA listi.

Marina je četvrtfinalu bila bolja od Ksimene Hermoso, Meksikanke koja je po plasmanu na WTA listi (475.) bila prvi favorit turnira. Bio je to uzbudljiv i neizvestan meč, u kojem su igrana dva taj brejka a završen je rezultatom 7-6(1) 6-7(2) 6-4.

Na turniru je učestvovala i Dejana Radanović, koja je u četvrtfianlu poražena od šeste nositeljke, Despoine Vogasarari, domaće teniserke, sa 6-2 6-3.

Mnogo severnije u Bastadu, Švedska, Milana Spremo je razočaravajući poraz u prvom kolu singla, popravila titulom u dublu! Ona je u paru sa Burger iz Holandije, savladala prvu kombinaciju na turniru, Bonaventure/ Moh sa 6-1 6-4! Ovo je treća titula za Marinu u karijeri, kada je u pitanju dubl konkurencija, iz pet finala.