Juniori: Titule za Olgu Danilović i Teodoru Ristić

Na ITF turniru druge kategorije u Novom Sadu, u konkurenciji do 18 godina (juniorke), titulu je osvojila 14-godišnja teniserka Srbije Olga Danilović. Olga je na ovom turniru pružila odlične i ubedljive partije protiv dosta bolje plasiranih teniserki na juniorskoj rang listi koje su od nje starije i po tri godine, a na putu do titule savladala je tri teniserke koje se nalaze među 100 najboljih juniorki sveta do 18 godina.

Na startu turnira mlada srpska teniserka je sa 6-2, 6-3 bila bolja od Pane Udvardi iz Mađarske (ITF renking 86). U drugom kolu se očekivao dosta teži posao za Olgu, jer je igrala protiv Nike Kozar iz Slovenije (ITF renking 167) od koje je izgubila prethodna dva duela, ali je ovaj put za Olgu važilo ono treća-sreća pa je upisala laganu pobedu rezultatom 6-2, 6-2. U četvrtfinalu, za protivnicu je imala 7. nositeljku, Ninu Krajer iz Holandije (ITF renking 164) koju je savladala sa 6-4, 6-0.

U borbi za finale, Danilovićeva je sa 6-1, 6-2 bila bolja od 2. nositeljke, Hane Mraz iz Slovenije (ITF renking 54) od koje je sredinom avgusta bila poražena identičnim rezultatom na turniru u Mađarskoj. Finalni meč, ništa novo. Još jedna ozbiljna protivnica i još jedna ubedljiva pobeda za Olgu. Prva nositeljka turnira, Joana Minka iz Rumunije (ITF renking 69) nije predstavljala veliki problem našoj mladoj teniserki, pa je Olga i sa njom lako izašla na kraj i upisala pobedu od 6-1, 6-4.olga danilovicU dubl konkurenciji, Olga je u paru sa Nikolinom Jović sa 6-4, 6-3 poražena u polufinalu od teniserki iz Slovenije, Erjavec i Juvan koje su na krjau i osvojile titulu. Ovo je bilo drugo finale u singl konkurenciji za Olgu na turnirima do 18 godina i druga titula. Prethodnu je osvojila na turniru 5. kategorije u Makedoniji (Skoplje) krajem avgusta prošle godine. Pored dve titule u singl konkurenciji, Olga je osvojila i tri titule u dublu.

Olga se trenutno nalati na 320. mestu juniorske rang liste do 18 godina, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće joj veliki pomak na listi, jer će se naći negde oko 157. mesta.

17th SERBIA JUNIOR OPEN NOVI SAD 2015, Novi Sad, Srbija, G2, šljaka:
Glavni žreb:
1. kolo:
Olga Danilović (SRB) – Pana Udvardi (HUN, 3) 6-2, 6-3
2. kolo:
Olga Danilović (SRB) – Nika Kozar (SLO) 6-2, 6-2
1/4 finale:
Olga Danilović (SRB) – Nina Krajer (NED, 7) 6-4, 6-0
1/2 finale:
Olga Danilović (SRB) – Hana Mraz (SLO, 2) 6-1, 6-2
FINALE:
Olga Danilović (SRB) – Joana Minka (ROU, 1) 6-1, 6-4

teodoraOd ostalih naših teniserki kjoji su nastupale u Novom Sadu, samo je Olga Danilović uspela da prođe do četvrtfinala i kasnije osvoji titulu, a do 2. kola uspele su da dođu Jovana Vuković, Hristina Đokić i Natalija Popović (LL). Što se juniora tiče, imali smo četiri predstavnika u glavom žrebu (Boris Butulija WC, Marko Miladinović WC, Konstantin Kirovski LL, Aleksa Daskalović WC) i niko nije prošao u 2. kolo.

Na turniru treće kategorije u Albaniji (Tirana), dve mlade srpske teniserke igrale su finale. Teodora Ristić je kao prvi nosilac turnira sa 6-2, 6-4 u finalu bila bolja od druge nositeljke, Mihaele Đaković. Obe teniserke su na putu do finala izgubile samo pet gemova, ali je Mihaela odigrala jedan meč više.

Teodori je ovo 5. titula (Tenis Europe) u konkurenciji do 16 godina, treća ove godine, a do sada je igrala 6 finala. Mlada srpska teniserka je pobedom u ovom finalu odbranila titulu koju je osvojila prošle godine.
Mihaeli je ovo četvrto finale na turnirima do 16 godina (Tenis Europe), sva finala je igrala ove godine, ali još nije uspela da osvoji titulu.

NATIONAL SPORT PARK OPEN U16, Tirana, Albania, C3, tvrda podloga:
Glavni žreb:
1. kolo:
Teodora Ristić (SRB, 1, WC) – Slobodna
Mihaela Đaković (SRB, 2) – Slobodna
2. kolo:
Teodora Ristić (SRB, 1, WC) – Slobodna
Mihaela Đaković (SRB, 2) – Blearta Ukehadžaj (? WC) 6-0, 6-0
1/4 finale:
Teodora Ristić (SRB, 1, WC) – Jana Tanevska (MKD, 6) 6-2, 6-1
Mihaela Đaković (SRB, 2) – Nora Hristovska (MKD, 7) 6-1, 6-0
1/2 finale:
Teodora Ristić (SRB, 1, WC) – Nikoleta Antoniuo Karademitru (GRE) 6-1, 6-2
Mihaela Đaković (SRB, 2) – Eleni Kampantai (GRE, 8) 6-1, 6-3
FINALE:
Teodora Ristić (SRB, 1, WC) – Mihaela Đaković (SRB, 2) 6-2, 6-4teodora dublTeodora Ristić i njena imenjakinja iz Makedonije, Teodora Miceva, osvojile su prvo mesto u konkurenciji dublova na istom turniru u Albaniji. One su sa 6-2, 6-7(6), 10-6 u finalu bile bolje od grčko-italijanske kombinacije, Kampantai/Ureli Rinaldi. Ovo je bilo treće finale dubla za Teodoru u konkurenciji do 16 godina i treća titula.

NATIONAL SPORT PARK OPEN U16, Tirana, Albania, C3, tvrda podloga:
Glavni žreb:
1/4 finale:
Ristić/Miceva (SRB,MKD) – Slobodne
1/2 finale:
Ristić/Miceva (SRB,MKD) – Hristovska/Jankulovska (MKD,MKD, 2) 6-4, 6-1
FINALE:
Ristić/Miceva (SRB,MKD) – Kampantai/Ureli Rinaldi (GRE,ITA) 6-2, 6-7(6), 10-5