Juniori: Prva titula u 2015.

Naši mladi teniseri, dečaci i devojčice u konkurencijama do 12 i 14 godina prethodne godine su često umeli da nas obraduju nekom titulom ili dobrim rezultatom. Drugi dan je nove godine, a već imamo jednu osvojenu titulu iz dva odigrana finala.
HamadNa turniru treće kategorije u Beogradu, u konkurenciji do 12 godina, titulu je osvojio Hamad Međedović, a finale je igrala Ana Vilček.
Hamad i protivnikHamad je izgubio samo jedan set na putu do titule i to u prvom kolu od kvalifikanta, Đanluke Berta iz Australije (2-6, 6-2, 6-1). U drugom kolu je sa 7-6(4), 6-3 bio bolji od sunarodnika Stefana Popovića. U 1/4 finalu je sa 7-5, 6-0 bio bolji od Petra Jovanovića iz Crne Gore. Ni u polufinalu nije imao većih problema protiv Marcela Kamrovskog iz Poljske (6-3, 6-4). Finale je igrao protiv Alekse Krivokapića iz Crne Gore i dobio 6-1, 7-5.
Hamad bogdan obradovicHamad Međedović rođen je 18. jula 2003. godine u Novom Pazaru. Član je teniskog kluba Fetić iz Novog Pazara, a trenutno igru usavršava na teniskoj Akademiji Dejvis Kup selektora Srbije, Bogdana Obradovića. Ovo mu je drugo učešće na turnirima za dečake do 12 godina (Tenis Europe), a prva titula. Kao svog teniskog uzora izdvojio je Novaka Đokovića.
Ana VilcekKod devojčica, najuspešnija je bila Ana Vilček koja je stigla do finala. U prvom kolu sa 6-1, 6-4 bila bolja od Sare Mikače iz Bosne i Hercegovine. U drugom kolu je bez večih problema (6-1, 6-1) pobedila sunarodnicu Andreu Obradović, koja je za ovaj turnir dobila specijalnu pozivnicu organizatora (WC). U 1/4 finalu je igrala protiv još jedne sunarodnice, Jelene Marjanović i pobedila 6-4, 6-2. Polufinale je igrala protiv još jedne teniserke iz Srbije, Anđele Lopičić, i nastavila svoj niz pobeda od 2-0 u setovima (6-2, 6-3). Finale je izgubila (7-5, 6-3) od Darije Radulove iz Bugarske.
Ana i protivnicaAna Vilček je rođena 11. septembra 2003. godine u Pančevu gde i živi. Članica je teniskog kluba Dinamo iz Pančeva, a trener joj je Milan Polić. Tenis igra levom rukom, a omiljeni udarci su joj slajs i volej. Najveći rezultat do sada joj je finale državnog prvenstva za devojčice do 12 godina koje je odigrano pre nedelju dana. Zbog nedostatka terena sa bržom podlogom u Pančevu, Ana često putuje za Beograd da bi trenirala. Kao svoje uzore, Ana je izdvojila Anu Ivanović i Novaka Đokovića.