Juniori polovično, Zimonjić izgubio

nikola-milojevic-novak-dokovic-1358423539-254753Nikada Srbija na jednom GS nije imala dva od prva četiri favorita za osvajanje titule. Na žalost, prvog dana ostao je samo jedan, Nikola Milojević.

Laslo Đere, četvrti nosilac, prvi je izašao na teren i izgubio. Matej Maruščak, Slovak, koji je  trenutno 50. junior na svetu, bio je bolji sa 6-4 6-7 6-2. Sigurno razočaravajući rezultat za Lasla, mada je on i na prvom turniru ove sezone, u Traralgonu, ispao u prvom kolu i pokazao da još nije na nivou kakvom je bio tokom i krajem prošle godine.

Dok se čeka forma Lasla Đerea, Nikola Milojević nastavlja tamo gde je stao na turnirima po Srednjoj Americi. Za protivnika je imao tenisera sličnog ranga kao Laslo, Filipinca Mendozu, i bio je veoma ubedljiv, 6-3 6-1. Milojević je odlično započeo meč, poveo sa 3-0, da bi malih problema imao da završi prvi set i u prva dva gema nastavka.

Sledeći Milojevićev protivnik biće domaći teniser Oliver Anderson. Tek je ušao na ITF listu jer ima samo 14 godina pa ne bi trebalo da bude prepreka Milojeviću jer je iznenađenje i njegov prolazak u drugo kolo. Noćas bi na teren trebalo da izađu i ostala dva predstavnika u juniorskoj konkurenciji, Luka Ilić i Ivana Jorović.

U seniorskoj dubl konkurenciji Srbija je ostala na po jednom ženskom i miks dublu. Zimonjić i Lindsted nikako da krenu sa igrama i rezultatima kakvi se očekuju od igrača njihovog kvaliteta. Da li je potrebno vreme da se uigraju ili je nešto drugo u pitanju, teško je reći. Ni na AO nisu mogli bolje od drugog kola, a i do njega su stigli predajom protivničkog para u prvom kolu.

U drugom kolu Nenad i Robert su izgubili od Benetoa i Vaslana, posle velike borbe i taj brejka u trećem setu, 3-6 7-6(5) 6-7(5). Više sreće imala je Jelena Janković u paru sa Mirjanom Lučić-Baroni. One su prošle u treće kolo bez igre, jer su favoritkinje, Peške i Grenefeld odustale od daljeg učešća na turniru. U trećem kolu ih čekaju Pavljučenkova i Safarova. U miks dublu, Zimonić i Srebotnik još čekaju svoje protivnike u drugom kolu.