Juniori: Dubl titula za Miomira Kecmanovića u Meksiku

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović i Džej Klark iz Velike Britanije, pobednici su turnira A kategorije “Abierto Juvenil Mexicano” koji je održan u Meksiku (Meksiko Siti) u konkurenciji za tenisere do 18 godina. Kecmanović i Klark su u finalu sa 6-4, 6-4 bili bolji od Žofreja Blankanoa i Iga Imbera iz Francuske.
Miomir Kecmanovic i Jay Clarke Dubl titula Meksiko 2015 (Grade A)

Ovo je bilo 6. finale u dubl konkurenciji za Kecmanovića, a 2. titula. Prvu titulu osvojio je u aprilu prošle godine (Gvadalupe, 4. kategorija). Pored ovih šest finala u dubl konkurenciji, Miomir je igrao i 9 finala u singlu i osvojio je 5 titula, ali mu je ova dubl titula iz Meksika najveća titula u juniorskoj karijeri, jer je u rangu sa grend slem turnirima (A kategorija). Kecmanović se trenutno nalazi na 27. mestu juniorske rang liste, a nakon ovog turnira ostvariće napredak od nekoliko mesta. 

Naredni turniri na kojima će Kecmanović učestvovati biće dva dobro poznata turnira u Americi, Edi Her i Orandž Boul. Prvi se igra od 30. novembra i prve je kategorije, a drugi od 7. decembra i A je kategorije (u rangu GS-a). Pored Miomira Kecmanovića na ovim turnirima u glavnom žrebu učestvovaće i Olga Danilović.

ABIERTO JUVENIL MEXICANO, Mexico City, Mexico, GA, šljaka:
Dubl:
1. kolo:
Kecmanović/Clarke (SRB,GBR, 3) – Caratini/Olivieri (ARG,ARG) 6-1, 7-5
2. kolo:
Kecmanović/Clarke (SRB,GBR, 3) – Chakravarthi/Legall (USA,USA) 2-6, 7-6(4), 10-2
1/4 finale:
Kecmanović/Clarke (SRB,GBR, 3) – Morfin Friebel/Paz (MEX,BOL) 7-5, 6-2
1/2 finale:
Kecmanović/Clarke (SRB,GBR, 3) – Benchetrit/Molleker (FRA,GER) 6-7(5), 7-5, 12-10
FINALE:
Kecmanović/Clarke (SRB,GBR, 3) – Blancaneaux/Humbert (FRA,FRA, 5) 6-4, 6-4