Junak dana: Ze Žang

Domaća publika i padovima sklon protivnik, danas su doneli svetskoj teniskoj javnosti najveću senzaciju u poslednje vreme, bar kada je muški tenis u pitanju. Ze Žang(unapred izvinjenje ako se tako ne izgovaraju njegovo ime i prezime), pobedio je u trećem kolu Pekinga, Rišara Gaskea, ubedljivog pobednika Bangkoka i 14. igrača na svetu sa 6-4 3-6 6-4!

Žang je teniser, koji je do sada imao 5 titula na fjučersima, od toga četiri u Kini!. Žang je doduše ponos Kineza, jer je postao prvi Kinez koji se plasirao na jedan GS turnir. Doduše, nije imao previše uspeha, jer je u na Vimbldonu ispao u drugom kolu kvalifikacija, a na Vimbldonu ni toliko, ali je ove godine, stigao nedavno do renkinga karijere(165) i čak do drugog kola nekog ATP turnira, Halea.

U Pekingu i Šangaju je redovan učesnik od pre par godina,  zahvaljujući specijalnim pozivnicama, ali je ove godine uspeo prvi put da prođe dva kola, zahvaljujući žrebu(prvo kolo zemljak Vua, sa specijalnom pozivnicom) i eto lošom partijom Rišara Gaskea. Žang bi treblo da bude protivnik Novaka Đokovića u polufinalu, naravno, ako prođe Florijana Majera, kolo pre toga, što je manje izvesna kombinacija.

Majer je izbacio još jedno iznenađenje i senzacionalnog “izbacivča” nekadašnjeg finaliste, Marina Čilića, Rumuna Mariana Ćopila. Novaku se otvara žreb, ko će izbaciti Congu?