Jovanovski u prvom finalu u karijeri!!!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u svoje prvo WTA finale u karijeri pobedom nad ruskom teniserkom Aleksandrom Panovom rezultatom 6-2 6-2.

U polufinalu Kupa Bakua u Azerbejdžanu,  Jovanovski je bila postavljena za petog, a Panova za drugog nosioca turnira, koji se održava po drugi put, a spada u kategoriju Internacional turnira.

Nakon troiposatnog maratona protiv sunarodnice Aleksandre Krunić u četvrtfinalu,  nije bilo za očekivati jednu takvu dominantnu igru srpske teniserke. Međutim, rešena da sve lošije rezultate iz protekle godine ostavi za sobom, Jovanovski je za nešto više od sat vremena prepustila protivnici samo četiri gema i samo jednu priliku za brejk u celom meču. Meč se u oba seta rešavao pri rezultatu 3-2 za srpsku teniserku, kada bi Jovanovski dolazila do brejka, a zatim i osvajala i preostale gemove u setu. Dobar prosek prvog servisa, pogotovo u prvom setu, koncentrisana igra, manji broj grešaka, dovele su Jovanovski do njenog prvog WTA finala.

Na putu ka finalu, Jovanovski je redom pobeđivala Lesliju Curenko (6-3, 2-6, 6-3), Valeriju Solovljevu (6-2, 6-3) i Aleksandru Krunić (5-7, 7-6, 6-3)

U finalu, Jovanovski će igrati sa  pobednicom duela Olga Pučkova(RUS) – Julija Koen(USA), od kojih ni jedna nije članica top 100, i možda je idealna prilika za tutulu!

Ovo finale Bojani donosi  200 renking poena i od sledeće nedelje naćiće se na oko 75. mestu WTA rang liste, dok bi joj titula donela skok na oko 67. mesto, gde bi se našla među top 70 po prvi put od prošle godine.

Sada treba poslednjih, ne baš uspešnih godinu dana po srpsku teniserku, ostaviti u prošlosti i nastaviti tamo gde je prošle godine u ovo vreme stala,  kao članica top 50.

Statistika meča: