Jovanovski u glavnom žrebu Pekinga

Nakon jučerašnjeg neočekivanog poraza u polufinalu Taškenta, Bojana je već danas igrala kvalifikacije za turnir u Pekingu, i to oba meča!

BOJANMA JOVANOVSKI PEKINGSrpska teniserka izborila je mesto u glavnom žrebu Premijer Obaveznog turnira u Pekingu, tako što je u razmaku od samo nekoliko sati slavila u dva meča.
Prvo je bila bolja nakon preokreta protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, u tri seta, 1-6, 6-2, 6-1, a zatim i protiv Amerikanke Loren Dejvis, rezultatom, 7-6(6), 6-2.

Nakon prvog seta protiv Ribarikove, delovalo je da je Bojanu umor  stigao, jer je već juče morala iz Uzbekistana da doleti u Kinu. Tipično za Bojanine mečeve, brejk šanse su ”pljuštale” na obe strane, ali je na kraju, nakon nešto više od sat i po vremena igre, Srpkinja bila ta koja ih je bolje iskoristila.

U meču protiv Dejvis, osim dva uvodna brejka, teniserke su bile sigurne na svojim servisima. Sve do 5-4 za Bojanu, kada srpska teniserka ne koriti tri set lopte. Amerikanka ih spašava, a u narednom gemu dolazi do brejka. Kao i na početku meča, Bojana vraća i ovaj brejk i meč odlazi u taj brejk. U taj brejku, Bojana spašava jednu set loptu na 5-6, a onda vezuje tri poena u nizu i osvaja set.
Drugi set je bio daleko ubedljiviji za Srpkinju, pa je  slavila u dva seta , nakon skoro dva sata igre.

Dobri rezultati u Taškentu i Pekingu Bojani donose novi napredak na WTA listi. Nakon povratka u top 100, ona će se najverovatnije opet naći i među 90 najboljih, a eventualnim pobedama u glavnom žrebu, i mnogo više na listi.