Jovanovski trijumfovala u srpskom derbiju

Bojana Jovanovski trijumfovala je u srpskom derbiju i pobedila Aleksandru Krunić u osmini finala turnira Internacional kategorije u Taškentu.

Bojan Jovanovski, TAŠKENT 2013

Za razliku od prva dva meča dve srpkinje, ovaj treći, nije otiša u treći set. Bojana je slavila prilično rutinski, sa 6-4, 6-3.

Bojana je odlično počela meč, povela 3-0, a zatim i 4-1. Međutim, Aleksandra se nije predala i brzo izjednačila na 4-4.  Ipak, Bojana vezuje poslednja dva gema i samim tim uzima i set.
Drugi set je delovao da će nastaviti u istom ritmu jer je Krunićeva odmah oduzela servis Jovanovskoj. Bojana je uzvratila osvajanjem dva naredna Aleksandrina servisa, a samim tim i naredna četiri gema, došavši i do brejk lopte za 5-1. Aleksandra je spašava i sama dolazi do brejk lopte i anuliranje brejka prednosti u narednom gemu. Bojana to spašava i već u narednom servis gemu Aleksandre dolazi do meč lopte. Aleksandra je tu uspela da spase, ali ne i sledeću, u narednom gemu.

Naredna protivnica Bojane biće prvi nosilac turnira Anika Bek iz Nemačke. Do sada su se ove dve teniserke sastajale jednom, 2014. godine, kada je Bojana bila bolja u dva seta. 

Bojana je u Taškentu osvojila svoju drugu WTA titulu 2013. godine, a prošle godine igrala je i finale.

Krunićeva, branilac titule u konkurenciji parova,  u paru sa Petrom Martić iz Hrvatske, poražena je u četvrtfinalu.
Od njih su bile bolje poljsko-nemački par Katažina Piter i Ana Lena Fridzam, u tri seta, rezultatom 4-6 6-4 9-11