Jovana preokretom do pobede karijere!

jovana jaksic 2013 Jovana Jakšić  zabeležila je trijumf karijere pobedom nad nekada 15. teniserkom sveta, Estonkom Kajom Kanepi!

Prva nositeljka se sada nalazi na 30. mestu WTA liste i ipak se opredelila da igra jedan ITF turnir. To joj ipak nije bila dobra odluka, jer već u drugoj rundi napušta takmičenje.

Za to se pobrinula Jovana, iako nije delovalo da će tako biti. Estonka je vodila 6-3 4-2 i činilo se da će rutinski završiti meč. Međutim, tada se Jovana budi a Kaja  zapada u igračku krizu.  Poen po poen, a i greška po greška, Jovana je osvojila osam od narednih 9 gemova! Na 4-1 imala je i tri vezane brejk lopte, ali to nije iskoristila. Servirala je za meč na 5-2, kada su nervi proradili i dozvolila je Kaji brejk loptu. Međutim, spasila ju je i  zasluženo slavila 3-6 6-4 6-3.

Naredna protivnica Jovani biće  kvalifikantkinja Nastja Kolar iz Slovenije, 336. teniserka sveta. Do sada se sa Slovenkom nije sastajala u profesionalnim vodama, dok  su u juniorima igrale dva puta. Oba meča dobila je  Kolarova.

Turnir se inače odigrava u Šarm El Šeiku, u Egiptu i spada u 75k kategoriju i to će biti Jovani prvo četvrtfinale jednog turnira te kategorije.