Jovana poražena na startu Taškenta

Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Taškentu jer je  poražena  od domaće teniserke Akgul Amanmuradove u tri seta (6-4, 2-6, 6-2).

Kao što se i očekivalo od serverki njihovog kalibra, meč su otvorile serijom gemova na svoj servis bez ijedne brejk lopte. Prva do brejk šansi stigla je Uzbekistanka i to u osmom gemu, međutim Jovana je spasila obe brejk lopte i sačuvala svoj servis. U narednom  gemu Jovana je bila ta koja je imala brejk priliku, ali je i njena protivnica i pored opasnosti zadržala svoj servis. Treću brejk loptu u ovom setu Amanmuradova je materijalizovala i osvojila prvi set sa 6-4.

U drugi set Jovana je ušla sigurnija i zaigrala mnogo bolje. Serijom od 5 gemova i dva brejka povela je sa velikih 5-1. Set je privela kraju već u svom sledećem servis gemu  sa 6-2, uprkos tome što je morala da se suoči sa tri brejk lopte.

Jakšićeva je propustila niz brejk lopti u prva dva servis gema svoje protivnice trećeg seta, što je ova skupo naplatila i prva napravila brejk za vođstvo od 4-2. Uzbekistanka je zaigrala odličan tenis i meč rutinski privela kraju sa 6-2.