Jovana Jakšić u četvrtfinalu!!!

Jovana Jakšić plasirala se u svoje prvo WTA četvrtfinale, nakon pobede u drugom kolu u Montereju. Do rezultata karijere došla je preokretom i pobedom nad Luksikom Kumhum 3-6, 7-6(5), 7-6(2)!

Kumhum je do brejka stigla u trećem gemu i tu prednost držala do kraja seta, a Jovana je u tim trenucima bila preagresivna i imala dosta neiznuđenih grešaka. Još jedan brejk, u devetom gemu, doveo je Tajlanđanku do prvog seta.

Jovana pravi dva puta brejk na startu drugog seta, ali Kumhum oba puta odmah stiže do ribrejka pa se igralo gem za gem do taj brejka, U desetom gemu Jakšić je spasila dve meč lopte na 15-40 i još jednu kasnije u gemu. U taj brejku je viđen samo jedan mini brejk, i to na set loptu kada je Kumhum izgubila servis pa je Srpkinja izjednačila u setovima.

U pauzi između setova Kumhum uzima medicinski tajm aut, a nakon 40-15 u uvodnom gemu, Jovana dozvoljava brejk i ulazi u seriju od deset izgubljenih poena i 00-30 na svoj servis. To je spasila pa je stigla do ribrejka, ali je u sedmom gemu ispustila opet servis i tada je krenula serija brejkova. Jovana odmah pravi ribrejk pa opet gubi servis pa dolazi do ribrejka na servis Kumkum za pobedu. Teniserke ulaze u taj brejk, gde Jovana odmah stiže do prednosti, potom do 5-1 i pobede od 7-2 u taj brejku, nakon 160 minuta tenisa.

Jovana ima lepu šansu i za korak dalje, za prvo WTA polufinale, a prekosutra će igrati sa boljom iz meča Julija Boserup (wta 302.) i Eli Kik (wta 160.).

Na rang listi neće doći ovom pobedom danas do skoka jer zbog redukcije poena na turnirima, četvrtfinale turnira Internacionalne serije sada donosi 60 poena, a Jovana od prošle sezone brani 46 pa ova razlika neće biti dovoljna za pomak na WTA listi.