Jovana Jakšić poražena u kvalifikacijama Vimbldona

Jovana JAKSICJedina srpska predstavnica u kvalifikacijama za ovogodišnji Vimbldon, Jovana Jakšić završila je takmičenje već u 1. kolu kvalifikacija. Od nje je bila bolja 20 mesta bolje plasirana veteranka Tamarin Tanasugarn sa 7:6 (7:5), 6:3 posle 92 minuta velike borbe.

Ovo je za Jakšićku bio prvi GS pa je u meč ušla malo nervozno što je iskusna Tajlanđanka iskoristila i povela  sa 3:1, pa sa 5:3. Ipak, mlada nada srpskog tenisa se nije predavala uspela je da izjednači na 5:5, a potom da uvede meč u taj-brejk. Nažalost u tajbrejku viđen je sličan scenario. Od 1-5 JJJ dolazi do 5-5, ali  Tanasugarn je bolje odigrala najbitnije poene i dobila ga sa 7:5.

U drugom setu Jovana je stalno jurila rezultat i višak brejka da bi u jednom trenutku vratila brejk i poravnala rezultat na 3:3. Ipak, Tanasugarn je odmah napravila novi brejk i drugi set privela rutinski kraju sa 6:3.

Tanasugarn ove sezone nije dobila nijedan meč na WTA turu, mada je dugo odsustvovala sa terena te je ukupno odigrala 4 turnira. A poslednji dobijen meč je bio još na kraju prošle sezone na ITF turniru u Dubaiju.