Jovana Jakšić izgubila od Hantuhove na startu RG

Srpska teniserka Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je izgubila od daleko iskusnije i bolje plasirane Slovakinje Danijele Hantuhove, sa 2-1, po setovima 6-2 2-6 4-6 posle više od dva sata borbe.

jovana-jaksic-foto-abiertomonterreycom-1396506116-472907Prvi set je u potpunosti protekao u silnim greškama Hantuhove, koja je postavljena za 31. nosioca na turniru, i stabilna igra Jovane Jakšić, koja je malo grešila, i solidno servirala.

Počelo je sigurnim servisima, a zatim je Jovana napravila prvi brejk za 2-1. Tu se nije zaustavila, napravila je još jedan, a brejkove je potvrđivala sigurnim servisima.

Drugi set je bio sušta suprotnost prvog, Hantuhova je pogađala, drop šotovima i volejima dobijala najveći broj poena, a greške je svela gotovo na minimum, dok je Jovana sa druge strane i dalje igrala u kontinuitetu, bez padova u igri.

Međutim, Slovakinja je uspela da napravi jedan brejk i da ga čuva sve do 5-2. Jovana je u tom gemu spasila 5 set lopti na svoj servis, sve fantastičnim vinerima, imala je i 2 gem lopte, ali nije uspela da iznudi grešku Danijele ili da napravi viner kao što je to činila kada je branila set lopte. Hantuhova je iskoristila 6. set loptu za izjednačenje – 6-2.

LUKSIKA KUMKHUM VS JOVANA JAKSICTreći set je otpočeo sigurnim servisima obe teniserke, sve do 2-2, kada Jovana nije iskoristila 3 brejk šanse, od čega dve vezane.

Ono što nije uradila tada, uradila je u 7. gemu. Imala je tri vezane brejk lopte i iskoristila je već prvu, za prvo vodstvo u trećem setu i za šansu da se približi 2. kolu Gren slema po prvi put u karijeri.

Tada joj se desio prvi pad u meču, i od tada je izgubila naredna tri gema, koje je Hantuhova dobila praktično na iskustvo, i plasirala se u 2. kolo Rolan Garosa.

Jovani šljaka nije omiljena podloga, ali je pokazala izuzetnu borbenost i potencijal za više domete. Ukupno je imala 29 vinera i 5 aseva uz samo 9 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Hantuhova je imala 50 vinera, većinu na voleje i drop šotove, i 45 grešaka.

Sledeće nedelje, Jovana će igrati na 100k turniru u Marseju, isto na šljaci, i nadamo se boljem rezultatu već tamo.

Kad se sve sumira, nema za čime da žali, i ovo je bio dostojan debi na Grend slemu turniru.