Jovana Jakšić izgubila dobijen meč

Jovana Jakšić propustila je šansu da zabeleži prvu pobedu na Gren Slem turnirima, pa u drugo kola, nakon preokreta, ide Petra Cetkovska, pobedom 6-2, 4-6, 7-5.

jovana-jaksic-foto-abiertomonterreycom-1396506116-472907Prvi set u potpunosti je pripao Čehinji, koja je odmah došla do  3-0 pa je tu prednost samo povećavala do kraja seta, za 6-2. Onda je Jovana prva pripretila u drugom setu, brejkom u petom gemu, a ispostavilo se da je to odlučilo pobednicu seta, jer se igralo gem za gem pa je Srpkinja uspela da odservira za odlučujući set.

Prenela je Jovana momentum i pozitivan stav u treći set, stigla odmah do brejka u trećem gemu, a ispustila ga je u šestom gemu, ali je to nije omelo pa je odmah uzvratila Čehinji. Ta prednost ipak Jovani nije bila dovoljna, pa nije uspela da odservira za meč, što ju je totalno poremetilo pa je izgubila poslednja četiri gema, ujedno i meč.

Jovana je na Rolan Garosu imala 4-3 i servis u trećem setu protiv Hantuhove, sada je bila korak bliže pobedi, ali ponovo nije uspela da završi meč.

Jovanu je, pre svega, izdao servis, najubojitiji udarac koji poseduje pa je zabeležila samo jedan as, uz sedam duplih grešaka.

Cetkovska će za treće kolo igrati protiv Korne.