Jovana Jakšić i Milana Spremo biju bitke za titule

Jovana Jakšić u kineskom gradu Vuhanu (25k tvrda podloga) i Milana Spremo u Nišu (15k šljaka) sutra će pokušati da se okite svojom prvom titulom ove sezone.

                                                      

Posle ne tako dobrog početka godine gde se oprobala na turnirima u Americi bez nekog većeg uspeha, Jakšićeva je odlučila da odigra dva turnira u Kini, nagradnog fonda 60k i 25k. Na prvom se plasirala u četvrtfinale u kome je poražena uz veoma dobar otpor od prvog nosioca Kineskinje Zhu, Lin (110. na WTA listi) rezultatom 6-4, 2-6, 3-6.

Medjutim, na drugom nešto slabijem turniru Jovana će se kao sedma nositeljka boriti za titulu jer je danas u polufinalu izbacila domaću teniserku i šestu nositeljku Lu, Jing Jing (294 na WTA) sa 6-2, 7-6(7), a u finalu je čeka još jedna Kineskinja, druga nositeljka Liu, Fangzhou 134. na WTA listi.

Milana Spremo se nakon 8 meseci pauze konačno vratila na teniske terene i to veoma uspešno, plasmanom u finale fjučersa u Nišu u kome će sutra odmeriti snage sa pobednicom meča Simona Heinova – Sandra Jamrichova. Milana je u polufinalu danas pobedila Grkinju Despinu Papamihail koja je bila primorana da se preda zbog povrede, neposredno nakon osvajanja prvog seta naše teniserke 7-5.

Želimo našim teniserkama puno sreće u sutrašnjim finalima!