Jovana Jakšić ispala u “svom” Montereju

jovana jaksicProšlogdišnja finalistkinja WTA turnira u Montereju, Jovana Jakšić porazena je posle velike borbe već na startu od Magdalene Ribarikove rezultatom 3-6, 6-3, 5-7. Prethodne sezone ovaj turnir se igrao u aprilu, pa će bodovi iz Montereja ispasti tada. Zato Jovana ima šansu da do aprila napravi dobre rezultate i da sakupi što više bodova kako ne bi ispala iz 200 na svetu.

Meč je bio dosta neizvesan i trajao je dva i po sata. Jovana se dosta dobro drzala protiv osme nositeljice, uspela je čak posle gubitka prvog seta i brejka zaostatka u drugom da napravi veliki preokret, vezala je pet gemova i dobila drugi set sa 6-3. Poslednji set trajao je 62 minuta i ključni momenat seta bio je deveti gem u kome je srpska teniserka imala dve brejk lopte koje je ispustila. Nakon toga Slovakinja je lakše dobijala servis gemove i pri rezultatu 6-5 Jovana je servirala za taj-brejk. Tu je Ribarikova vrebala šansu, napala je, došla do meč lopti i iskoristviši prvu uspela da se plasira u 2. kolo.

Protivnica Ribarikovoj u narednoj rundi biće Polona Hercog. Od srpskih teniserki u Montereju je ispala i Aleksandra Krunić, u singlu i u dublu.