Jovana bez glavnog žreba Čarlstona

Srpska teniserka Jovana Jakšić izgubila je u poslednjem meču kvalifikacija za glavni žreb WTA turnira u Čarlstonu (SAD, zelena šljaka). Bolja od naše teniserke bila je Sara Soribes Tormo (WTA 198) sa 6-2, 6-2. Jovana je na startu ovih kvalifikacija savladala Poljakinju Katažinu Piter sa 6-2, 6-7(1), 6-2, ali je onda izgubila od španske teniserke kojoj je šljaka specijalnost. Od narednog ponedeljka Jovanu očekuje pad na listi i biće van najboljih 200.

jovana

Jedina predstavnica Srbije na turniru u Čarlstonu biće Jelena Janković koja će biti postavljena za šestog nosioca. Pošto će biti slobodna na startu turnira Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela između Nemice Tatjane Marije i Amerikanke Irine Falkoni. Za očekivati je da Srpkinja preskoči prepreku u drugoj rundi, da bi potom u narednom kolu za rivalku mogla da ima neugodnu mladu Švajcarkinju Belindu Benčič.

Ipak, Jelena je ovde imala dosta uspeha, osvajala je titulu 2007. kada je u finalu pobedila Dinaru Safinu, a 2012. je igrala u finalu gde je u tri seta izgubila od Serene Vilijams.