Još uvek ne ide

Čekajući da Jelena ostvari jednu značajnu pobedu nad nekom teniserkom od deset najboljih, došli smo do još jednog Jeleninog poraza, ovoga puta od Azarenke 6-4 6-2.

Jelena je i ovoga puta krenula dobro. Delovala je motivisano i ambiciozno, pa je napravila brejk i povela sa 2-0. Ali odmah su krenuli problemi sa servisom, koji je poslebno bio loš u drugom setu. To koa da je poremetilo Jeleninu koncetraciju a asvakako je uticalo na Jelenin ritam kada je servirala. Iako je Jelena češće bila ta koja je preuzimala inicijativu, njene greške u nekim bitnim poenima, brzo su dovele do obrnute situacije urezultatu. Azarenka je napravila dva brejka i vodila sa 4-3.

Slično je počeo drugi set, s tim što Jelena ovoga puta svoje brejk prilike na početku meča nije iskoristila. Zato jeste Azarenka u trećem gemu. Jelena je imala 40-15, a onda su sledile greške, jedna dupla pa dve kada je već imala gotovo dobijene poene i kola su nezaustavljivo krenula nizbrdo. Jelena je postajala sve nervoznija i kao da je jedva čekala da se meč završi.

Kad se sve sabere, pored već pomenutog servisa, Jeleni je nedostajalo malo koncetracije i samopouzdanja, da ovaj meč reši u svoju korist. Da li će se kockice uskoro složiti, ili će kao i prošle godine sve biti samo u naznakama i iščekivanju, videćemo. Utisak je da je Jeleni, baš kao i Ani potrebna jedna velika pobeda, da bi se ozbiljnije vratile u teniski vrh. Samo ona ponekad i ne dođe.