Još jedna pobeda Novaka Đokovića

Uz dosta glamura, svojstvenog dodeli filmskog Oskara i verovatno najvećeg skupa legendi sporta u svim sportovima, Novak Đoković se pridružio Nadalu i Federeru i postao još jedan dobitinik Loreusove nagrade iz sveta tenisa.

Činjenica da od 2000-te godine, od kada je ustanovljena ova prestižna nagrada, teniseri već 6. put osvajaju najvažniju nagradu u sportu, dovoljno govori u kakvoj konkurenciji Novak i igra i uspeva da bude najbolji teniser a evo sada i najbolji sportista na svetu. Konkurencija je bila jaka. Najveći konkurenti su bili Mesi i Fetel. Bilo je i straha da Novak neće dobiti nagradu, jer nijedan fudbaler do sada nije dobio nagradu,  a Mesi kao neko ko se stalno proglašava za najboljeg fudbalera na svetu, je izgledo kao najbolja prilika za to.

Slično je i sa Formulom 1, s tim da je Fetel imao sezonu, koja je od svih sportista mogla da se poredi sa Novakovom. Ipak, realno, pravda je pobedila a Novakov niz uz tri osvojena GS i pet masters titula, su ipak bili bez premca.

Novak je pre dodele izjavio da je ponosan što je upoznao mnoge velikane svetskog sporta, pa i svog idola Alberta Tombu, uz koje je osvajanjem ove nagrade, i zvanično stao rame uz rame.

Na kraju i spisak svih dobitnika:

Sportista godine: Novak Đoković, tenis
Sportistkinja godine: Vivijen Čerijot, atletika
Tim godine: Barselona, fudbal
Povratak godine: Deren Klark, golf
Proboj godine: Rori Mekilroj, golf
Sportista godine sa hendikepom: Oskar Pistorijus, sprinter
Životno dostignuće: Bobi Čarlton, fudbal
Za dobrobit sporta: Rai, fudbal
Sportska ličnost godine: Keli Slejter, surfing