Još jedna lagana pobeda za Anu u Birmingemu

Ana Ivanović se plasirala u svoje 7. četvrtfinale ove godine, na turniru u Birmingemu, posle pobede od 6-1 6-1 protiv Amerikanke Loren Dejvis za 68 minuta igre na centralnom terenu.

ivanovic birmingem

U još jednoj impresivnoj partiji na travi, Ana Ivanović je opravdala status prvog nosioca turnira, u meču u kome je mlada Amerikanka uspela da uzme samo dva gema.

Meč je počeo neočekivano po Anu, koja se suočila sa tri vezane brejk lopte. Međutim, ona ih sve spašava, Dejvis stiže do još jedne ali je ne koristi a Ana zatim osvaja svoj uvodni gem koji je nagoveštavao borbu, koja se ipak nije desila.

Zatim je Ana oduzela servis, i osigurala brejk za 3-0, pre nego što se Loren upisala na semafor za svoj prvi, i ispostaviće se, jedini gem u ovom setu. Ana je još jednom napravila seriju od 3 gema, sjajnim servisima i forhendima je diktirala tempo i za nešto manje od pola sata je i osvojila prvi set.

Drugi set je servisom otvorila Dejvisova i uzela prvi gem za prvo vodstvo na meču. Zatim Ana ponovo furioznom igrom veže, ovoga puta, 6 gemova za pobedu protiv bezidejne Loren.

U njihovom jedinom prethodnom okršaju, u Majamiju u drugoj rundi,  desio se sličan scenario, jer je i tada Ana dopustila svojoj protivnici samo 2 gema.

U četvrtfinalu će se sastati sa pobednicom meča Vandevege- Koukalova, i Ana će u tom meču igrati za plasman na 11. mesto na WTA listi, što bi joj ujedno bio i najbolji plasman još od trenutka kada je ispala iz top 10.