Još jedan u nizu

…poraza posle neizvesnih mečeva u tri seta i još jedno ispadanje Jelene Janković u prvom kolu nekog Premier turnira. Skijavone, Radvanska, Martić, Navaro i evo novi poraz od Sorane Kirstee, 3-6 6-4 6-7(4).

Od Sorane Krstee je nekako sve i počelo 2009 godine u Parizu. Do tada je Jelena gubila mečeve u tri seta, ali uglavnom od najboljih teniserki. Kirstea je tada bila mlada teniserka koja obećava, a danas uglavnom kuburi sa formom i rezultatima. Ništa to nije pomoglo Jeleni. Na kraju se čak učinilo da će Jelena naći put do pobede. Gubila je sa 5-3 u trećem setu, a zatim napravila brejk sa nulom. Uspešno je odservirala za 5-5, a svoj servis gem poslednji pred taj brejk takođe dobija sa nulom.

Do 2-1 u taj brejk sve je išlo po planu,a onda Sorana dobija dva poena na svoj servis i dva na servis Janković i pobeđuje. U prvom setu, Jelena je gubila sa 2-0, a onda došla do 3-2, da bi izgubila naredna 4 gema, dva na svoj servis. Takvu seriju je dozvolila protivnici i u drugom setu, ali je pre toga imala 4-1 i dva brejka viška. Ipak, na 4-4 osvaja svoj servis i zatim pravi brejk.

Jelena je tako došla do verovatnog ispadanja iz top 20, što bi joj se prvi put desilo još od 2006. godine. Veliki je to uspeh kada se gleda karijera jedne teniserke, ali postoji bojazan da to neće biti privremeno, ako se pogledaju Jelenini rezultati ove godine i činjenica da tek treba da odbrani dobre rezultate na RG i Sinsinatiju, čak 900 poena. Ipak, deluje da jedna pobeda u ovakvom, tesno meču može mnogo toga da promeni. Sve je na Jeleni, svakako.